Vodafone Guardian

С цел да подпомогне родителите в осигуряването на безопасна употреба на смарт телефони от децата им, Мтел предоставя безплатното приложение за Android смартфони Vodafone Guardian.

С Vodafone Guardian можеш:

Стъпка 1: Задай родителски контакт

След като инсталираш приложенито на тефелона, задай номер на родителя, който ще бъде известяван с кратко съобщение, когато приложението е изтрито от устройстовото, или е направено обаждане към някой от номерата за спешни случаи. Натисти „Save”

Стъпка 2: Задай парола

Можеш да зададеш парола, с която да контролираш приложението. Без тази парола няма да могат да се правят никакви промени в настройките на приложението. Въведи паролата си два пъти и след това натисни “Save”.

Стъпка 3: Пусни помощни съобщения

Ако разрешиш помощните съобщения, Vodafone Guardian ще показва бутон „Не приемам това“ до всяко от входящите съобщения. Натискайки този бутон, даденото съобщение ще изчезне от входящата кутия на детето. Така можеш да го предпазиш от нежелани съобщения. Отиди на Помощни съобщения и избери „Разрешени“, „Неразрешени“ или „Разрешени между“ (и задай дни и часове).

Стъпка 4: Персонализирай настройките.

Можеш да персонализираш настройките за обаждания и съобщения, както и за различни функции на телефона като Wi-Fi, Bluetooth, камера, интернет браузър, добавяне и изтриване на приложения.

Например:

Можеш да свалиш приложението: